12. februar 2013

Tsumeb!

Hello! Her kommer en kjapp oppsummering av de siste dagene. Nå er vi plassert i Tsumeb, og fått ordnet internett. Turen opp hit gikk veldig greit. Men vi fikk ett lite sjokk når vi kom frem, da vi fikk beskjed om at huset vårt ikke var klart enda. Lærerstudentene hadde vært så heldige å bli plassert i ett skikkelig lukushus med svære dobbeltsenger, aircon i alle rom og alt man kunne tenke seg. Og vi fikk beskjed om at vi kunne kanskje flytte inn «tomorrow, or maybe friday». Lisbeth og Nina ble med med Kasi (vår afrikanske mamma) og Elin (lærer) for å se på huset. De kom gråtende tilbake. «Huset» vi skulle tilbringe de neste 3 månedene i var ei skikkelig rønne. Alt sto på halv tolv, nabolaget var skikkelig sketchy, ruter og fliser var knust osv. Vi sa tydelig ifra om at der kan vi ikke bo, og Kasi begynte å se etter andre alternativer for oss. Vi var forberedt på å flytte inn på hotell, men heldigvis fant hun ett helt ok gjestehus som vi dro for å se på. Og her bor vi nå. Det er varmt, det er kakerlakker og edderkopper, men vi føler oss i hvert fall ganske trygge med dørvakt ved porten og elektrisk gjerde rundt. Leien er også latterlig lav. Vi betalte ca. 370 norske kroner for ut februar.





Vi har vært i Tsumeb i 3 dager og har allerede opplevd masse. Vi har gått litt rundt og blitt litt kjent og vi har fått en liten omvisning i byen av Alfredo og vennene hans. Det sto lina opp 4-5 biler utenfor porten her, klare for å vise oss Tsumeb. Fikk litt Fast and the furious stemning der vi sto. Første kvelden kjørte de oss til ett sted vi kunne spise, satt i baren å ventet på oss og kjørte oss hjem. Dagen etterpå tok de oss med på fotballkamp, noe som var veldig gøy. Tror vi var de eneste hvite der. Vi drakk øl og så på fotballkamp. Etter det dro vi på spiste på ett kjempe koselig hotell, med svæært svømmebasseng. Der skal vi kose oss fremover ass! Vi har også vært innom Teachers Resourse Center og blitt litt kjent med det stedet. Der kan vi sitte å jobbe med oppgava og henge litt på nettet!















Mandag startet vi i barnehagen. Jeg og Oda jobber nå i en barnehage som heter «Help the helpless». Det er en ganske fattig barnehage, som ligger litt utenfor selve byen. Det er vanskelig å forklare og beskrive hvordan det er å jobbe i barnehager her. Det er ganske sterkt, og inntrykkene er mange. Det er så forskjellig fra norske barnehager som man kan tenke seg. De fleste ungene går til barnehagen selv. Uteområdet er fullt av glass skår og søppel, men barna løper barbeint. De har minimalt med utstyr, materiell og leker. De har ukeplaner, men det virker ikke som om disse følges. Personalet har ingen utdanning. Både voksne og barn slår. Men de prøver så godt de kan. Barna er som regel glade og fornøyde. De er så tillitsfulle og gode.  Skal ta med kamera i barnehagen en dag, så dere får se litt bilder.

I kveld spiste vi middag ute med lærerstudentene, Kasi og Alfredo, og de 2 lærerene som har vært her ei uke, men som drar i morgen. Var veldig koselig å samles hele gjengen!


Jeg har vært litt sløv med bilder i det siste, så har lånt noen bilder av Oda! : ) Men vi blogges senere! Håper alt er bra hjemme i Norge : )

2 kommentarer:

  1. Spennende å følge med deg Mette.Så utrolig mye dere får oppleve.Gleder meg til å høre mere fra deg.Tante.

    SvarSlett
  2. god morgen fra oss hjemme...så mye som skjer rundt dere hele tiden da,er nåvell helt svimle,varmen er vel det verste.du tar så mye fine bilder.skal hilse deg fra masse folk på fåvang,som synes du er ei modig jente...det synes vi å.ha det godt fra pappa og meg. ps.maja syns at du kunne ha vært i afrika bare 1 dag altså.

    SvarSlett