10. mars 2013

Ongwediva weekend!



Heihei! Her kommer en liten update fra helga vår. Etter en fin uke i barnehagen, dro vi til Ongwediva for å besøke de andre førskolelærerstudentene. Ongwediva ligger lenger nord i Namibia, og vi brukte vel 4 timer på å komme oss dit.  Det var veldig gøy å se litt annet enn Tsumeb. Vi kjørte ikke langt før vi merket at ting var litt annerledes lenger nord. Det var folk og dyr overalt! Jeg har aldri sett så mange esel, kyr og geiter noen gang. De sto ved siden av veien og midt i veien. Veldig kult å se!

Esel og vogn i full fart over veien!

 Når vi hadde kommet oss til Ongwediva og bed and breakfasten (uten frokost), møtte vi de andre jentene, og dro til dem for å spise pizza. Veldig koselig! :) På fredag gjorde vi egentlig ikke noe spesielt. Vi sov lenge og brukte dagen på Bennie’s  park. Svømmebasseng, stekende sol, kald øl og godt selskap. Helt grei dag for å si’re sånn :D

På lørdag skulle vi ut på eventyr!! Vi ble hentet halv 8 av jentene, og 3 greie karer som skulle kjøre oss rundt. Det første som sto på planen var å dra til Himba-land. Himba stammen er en av mange stammer her i Namibia, og de fleste av de lever sånn som de gjorde før. De spiser kun kjøtt og drikker kun melk, som de får av dyra de har.Vi kjørte nesten helt opp mot Angola grensen. Langs veien så vi plutselig en Himba dame som kom gående, så vi stoppet å snakket med henne og tok noen bilder. Vi hadde veldig lyst til å se hvordan de bodde og møte flere, men ingen av sjåførene visste hvor vi skulle kjøre for å komme hit. Og plutselig satt det en Himba jente i bilen vår. Jeg, Thea, Gina og Marte skvisa oss i baksetet, så hun fikk sitte foran og vise vei. Det var ganske spesielt at hun satt i bilen vår. Stakkars jenta virka så nervøs! Hun hadde jo mest sannsynlig aldri sitti i en bil før. Måtte kjøre i 20 km/t for at hun ikke skulle bli for stressa!  Vi kjørte av «hovedveien», og kjørte inn i skogen på en dårlig kjerrevei. Et stykke inni der, kom vi til en bitte liten «landsby». Der møtte vi Himbaene :) Vi fikk lov til å komme inn til dem, og se hvordan de hadde det. Det var så kult!! Da vi ble spurt om vi hadde lyst til å prøve de tradisjonelle klærene deres, kunne jeg jo ikke si nei. Da var det rett inn i den mørke hytta, hvor det hang masse klær, smykker, skinn osv. De styra og ordna, og fikk på meg og Gina klærne. Fy søren så tunge de var. Når vi var ferdig pynta gikk vi ut til de andre. Noen spurte om de kunne vise oss noen sanger og danser, og da måtte jeg og Gina være med vettu. Himba for en dag!! Haha, det var veldig artig! Når vi skulle dra, hadde jeg den røde «leira» overalt, og det lukta ikke akkurat godt når vi satte oss inn i bilen. Men vi dro rett til en lodge, hvor jeg fikk vaska av meg litt farge og luke, vi spiste litt mat. 





Himba i bilen!

Gina, Marte og Thea :)

Himba "landsbyen"









Familie bilde ;)




Greit å få det av seg!

Vi dro til Rocana falls etterpå, men den var tørka ut. Det har nesten ikke regnet den siste tiden, og det var veldig tydelig når vi kom dit. Det var kun små dammer i bunnen av fallene.



På tur tilbake til Ongwediva hørte vi plutselig ett smell i bilen. Og etter litt kjente vi røyklukt. Småstressa spurte vi sjåføren om han kanskje kunne stoppe, og sjekke om det var noe galt. Jeg var klar til å hoppe ut av bilen, løpe og vente på smellet. Men det smalt heldigvis ikke. Så da sto vi der da, midt i ingenmannsland og ventet på hjelp. Heldigvis kom den andre bilen tilbake, med slepetau og øl, så da gikk det greit. Vel hjemme stakk vi bort til de andre jentene og spiste pizza, igjen ;) Konge 
dag!!





Koselige hagen til jentene :)

I dag har vi bare reist hjem, slappet av og spist verdens beste taco middag!! Og nå er jeg klar for en ny uke i barnehagen : )


1 kommentar:

  1. Hei, Mette. Vi ser at du har det bra, arti å se bildene dine. Dere må oppleve veldig mye....hjemme er det kaldt fra morgenen av, men knall sol på dagen. I dag skal vi en tur på setra og se hvordan det er der. Ellers så har vi det bra og gleder oss til du kommer hjem. Hilsen mamma & pappa. Marita hilser også.

    SvarSlett